| 2021. október. 20. | 1 perc olvasás

Mentési és kutatási gyakorlatot szervezett a Fertő Tavi Speciáis Kutató és Mentő Vízipolgárőr Egyesület

2021. október 16-án Gönyü településen, a Duna partján rendezték meg a polgárőrség és a rendészeti szervek közös kutatási és vízimentési gyakorlatát. A rendezvényt a a Fertő Tavi Speciáis Kutató és Mentő Vízipolgárőr Egyesület szervezte.

A program a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem keretei között működő Moson Mentőcsapat éves gyakorlata volt egyben. A megszervezésben szakmai támogatást nyújtott a Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetség.

A kutatási gyakorlat célja volt eltűnt személyek, tárgyak, valamint balesetekhez vagy bűncselekményekhez kapcsolódó bizonyítékok felkutatásának, az ilyen tevékenységekben résztvevő szervezetek együttműködésének gyakorlása.
A program keretén belül egy szimulált balesethez kapcsolódó kutatási és mentési, valamint elsősegélynyújtási és újraélesztési gyakorlatokat végeztek. A nap során a szonárral rendelkező hajók gyakorlathatták a vízi kutatási tevékenységet, a búvárok pedig a folyóvízben történő merülést.

A rendezvényen résztvevő szervezetek: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság (Győri, valamint Mosonmagyaróvári kapitányság vízi csapatai), BRFK DVRK Komáromi Örs, Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, a Pannónia Vízipolgárőr Egyesület Komáromból, Győri Speciális Mentők, Győr Búvár SE, Diving Sopron Búvárcsapata, az Ásványrárói és Hédervári ÖTE, Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szegedi Speciális Mentők, valamint több regionális szervezet és polgárőr egyesület. A rendezvényt a Gönyü települési polgármesteri hivatal a helyi szervezési feladatok átvállalásával támogatta.

A program sikeresen és eredményesen zárult.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek