| 2016. augusztus. 12. | 1 perc olvasás

Mentőhajót kapott a Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület

Tíz esztendeje teljesítenek szolgálatot a Fertőn a vízipolgárőrök, akik a megyei rendőrfőkapitánysággal kötött megállapodás alapján ebben a szezonban már huszonnégy órás szolgálatot látnak el a vízitelepen.

Kiemelten fontos a strandolók, a hajósok, a horgászok segítése illetve a  vízi balesetek megelőzése a Fertőn, így nem véletlen, hogy kiemelt szerep jut a Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesületnek is, akik ebben a szezonban már 24 órás folyamatos szolgálattal vannak jelen a vízitelepen.  

A Fertő Tavi Vízi Polgárőrség valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság között létrejött megállapodás alapján az idei évben megnyílt a lehetőség a vízitelepen található volt BM Határőrségi épület közös használatára is. A megegyezés szerint, ebben az esztendőben már közös illetve saját szolgálatot is ellátnak a vízipolgárőrök együttműködve más hatóságokkal is. 

Munkájukat segítve és támogatva mentőhajót ajándékozott és a továbbiakban annak kikötési lehetőséget is biztosít a rendőrkapitányság, melyek átadása ünnepélyes keretek között történt meg a Fertő tavon.

A hivatalos átadás-átvétel egy jelképes emlékkönyv kíséretében történt meg, amit a Soproni Rendőrkapitányság részéről Szabó Jenő rendőr alezredes adott át a vízipolgárőrség részére Gáncs Gábornak, az egyesület elnökének. 

fotók: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek