Menyhárt Renáta-emléktorna

Emléktornával tisztelgett Menyhárt Renáta emléke előtt az Eötvös-gimnázium. Az intézmény néhai testnevelőtanára 47 éves korában gyógyíthatatlan betegségben hunyt el. A torna célja a röplabda sportág népszerűsítése, valamint versenylehetőség biztosítása az evangélikus iskolák amatőr női röplabdacsapatai részére.

Menyhárt Renáta tiszteletére hetedik alkalommal rendeztek röplabdatornát. A megmérettetésre Győrből és Budapestről is érkeztek csapatok, míg városunkat a házigazda mellett a Berzsenyi-gimnázium képviselte. Az Eötvös-gimnáziumban mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a sport és a mozgás népszerűsítésére, így az elmúlt években a röplabda is egyre népszerűbb lett a diákok körében.
 

Fotó: Griechisch Tamás


- Sok nagyon jó fiatal játszott. Sok kilencedikes, tizedikes játszott. Az Eötvös csapatában is 8-9 tizedikes volt, ami biztató. Biztató az, hogy Sopron röplabda sporttörténetében először jutott a csapat tavaly országos döntőbe – fogalmazott Szittner Lajos, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium edzője. 

Az Eötvös-gimnázium csapata a második helyen végzett a tornán. Az eredményhirdetésen Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket és kiemelte: Sopron nemzeti sportváros, ahol rendkívül fontos a tradíciók ás hagyományok ápolása, külön öröm, hogy a városban szinte minden sportágban tradicionális bajnokságot vagy kupát tudunk rendezni. 

 

Fotó: Griechisch Tamás


Menyhárt Renáta nevéhez fűződik az evangélikus gimnáziumok közti tornák szervezése, indítása. A fiatalon elhunyt tanárnő emlékére édesanyja létrehozta a Menyhárt Renáta Alapítványt, melynek célja a nehezebb sorsú gyermekek támogatása. A csapatokat oklevéllel, míg az első három helyezettet serleggel is jutalmazták. 
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek