| 2020. március. 30. | 1 perc olvasás

Mese is lehetne – címmel elkészült Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetőjének könyve

Mese is lehetne – címmel elkészült Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetőjének könyve. Az alkotás 25 év történetét öleli fel.

 A Sopron Basket stábtagjai először az egyesület közös karácsonyi vacsoráján hallott a készülő műről – jelent meg a klub hivatalos oldalán. Török Zoltán, mintegy 25 éve áll az évonalbeli kosárlabdacsapat élén. Április első felében pedig már az érdeklődők is kézbe foghatják a kötetet, melynek borítóját az ügyvezető ötlete alapján a neves soproni grafikusművész, Szénási Ferenc rajzolta.

A könyv bemutatására csütörtökön este kerül sor, facebookon az együttes oladalán.

A Sopron Basket hivatalos weboldalán megjelent egy részlet az előszóból is:

„Ma, amikor e sorokat írom, célom e visszaemlékezéssel az, hogy a pályán elért eredmények mögé láttassak és megörökíthessem mindazt, ami számomra abból a huszonöt évből megmaradt: emberek, akik alakították a sorsomat, történések, melyek ilyen vagy olyan módon, de meghatározták a karrierem. Végül, de nem utolsósorban érzések, amik a lelkemben kavarogtak, miközben megéltem ezt az időszakot, munkásságom legfontosabb pillanatait. Mese is lehetne, adtam címül és tényleg! Időnként mesébe illő dolgok történtek velem, valahogy úgy, mint az igazán jól kitalált történetekben.
Az események papírra vetése során nem ragaszkodtam a kronológiához, nem böngésztem az internetet és nem kutattam a fiókjaimban. Volt, aki azt javasolta, csak meséljem el, kérjek meg rá hozzáértőt, írja meg ő. De én pontosan azt akartam kiírni magamból, amit az elmém őriz. A saját szavaimmal. A jót is és a rosszat is. Döntően a jót!
Persze, a hasonlóság megtörtént eseményekkel, vagy valós személyekkel nagyon is mutathat azonosságot. De csak annyira, amennyire és ahogyan azt az elmém megőrizte."

Legnépszerűbb cikkek