| 2021. június. 27. | 1 perc olvasás

Mesék éjszakája - csodálatos mesék és dallamok az Erdészeti Múzeum udvarán

Sopron is csatlakozott a Mesék éjszakája nevű kezdeményezéshez Hajdú Ildikó meseterapeuta szervezésében. A program célja, hogy a történelmi Magyarország területein egyszerre lobbanjanak fel a mese lángjai.

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület indította el Vaskor Gréta meseterapeuta szervezésében a meseláng gyújtását, az élőszavas mesemondást, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Sopron is június 26-án. - A történelmi Magyarországon, édes hazánkban országszerte ebben az időben gyulladnak fel ezek a lángok egyszerre. Nagy ereje van a kimondott szónak, és ezek a mesék ezekről szólnak.  Szó lesz napról, holdról, férfiről, nőről, anyákról, utakról, kincsekről, melyeket sem aranyért, sem ezüstért nem lehet venni, mert szívbéli kincsek ezek – mondta Hajdú Ildikó meseterapeuta.

A meséket Róka Szabolcs kísérte lanton és kobzon, Bognár Szilvia pedig énekkel, aki hangsúlyozta, a mesékben megjelenő világkép, jelképrendszer sok ponton visszaköszön a magyar néphagyomány dallamkincsében, szerelmi lírájában, balladáiban. - Az Ildikó által választott mesékhez úgy kapcsolódunk, hogy mindig azok mondanivalójához választottuk a dalainkat - mind hangulatukban, mind mondanivalójukban - mondta el.

A rendezvénysorozatnak immár hagyománya van, 2019-ben több mint 50 mesemondó több mint 100 meséje hangzott el élőszóban a világ mesekincséből 3 országban, több mint 16 helyszínen, sokaknak: gyerekeknek, felnőtteknek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek