| 2021. október. 13. | 2 perc olvasás

Meseszép lett a Százszorszép Bölcsőde új épületrésze

Új épületszárnnyal bővült a Százszorszép Bölcsőde, amely 28 újabb gyermek fogadására alkalmas. A beruházás 300 millió forint kormányzati, és 50 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

Sajtóbejáráson mutatták be a Százszorszép Bölcsőde új épületrészét. Kocsis Zsuzsanna, a Sopron MJV Egyesített Bölcsődék intézményvezetője a helyszínen elmondta; az elmúlt időszakban megnőtt az igény a legkisebbek felügyeletét biztosító szolgáltatásra.

„Új gondozási egységgel bővült az intézmény, amely újabb 28 kisgyermeket tud fogadni. A szülők is rendkívül hálásak, hogy van lehetőség bölcsőde férőhely bővítésre, hiszen egyre nagyobb az igény a családoknál erre, akiknek próbálunk segíteni, hogy a 3 év alatti gyermeket nevelő édesanyák minél könnyebben vissza tudjanak menni a munkaerőpiacra” – tette hozzá az intézményvezető.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint Tóth Éva, Mágel Ágost és Magas Ádám önkormányzati képviselők is. Dr. Farkas Ciprián az intézményben köszönetet mondott minden bölcsődei dolgozónak. A városvezető beszédében hangsúlyozta; nagyon büszkék arra, hogy újabb korszerű, minden igényt kielégítő szárnnyal bővült az intézmény. „Nagyon fontos az itt élő kisgyermekeket nevelő családoknak, hogy a legkisebbek megfelelő, egészséges környezetben tudjanak nevelkedni. A magyar kormány családcentrikus intézkedési célravezetőek. Sopronban is egyre több gyermek születik, nekünk pedig önkormányzati szinten az a feladatunk, hogy az infrastrukturális hátteret biztosítsuk ehhez mind óvodai, mind bölcsődei szinten.”


fotó: Griechisch Tamás

A polgármester kiemelte: az intézmények bővítése és kialakítása továbbra sem áll meg. A Hillebrand utcában hamarosan megkezdik a munkálatokat a kivitelezők, és új bölcsőde épül. A Halász utcában is kialakítás alatt van egy szintén 28 férőhelyes bölcsőde a katolikus egyházzal közösen, valamint az evangélikus egyházzal együttműködve, szintén a Hillebrand utcában épül óvoda 2024-ig bezárólag.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek