| 2022. január. 16. | 1 perc olvasás

Mester Endre, a lézerrel gyógyító orvos

Tudtad, hogy 1966-ban dr. Mester Endre orvosprofesszor a kis teljesítményű lézer (lágylézer, azaz a soft laser) hatásának kutatási eredményeit világszenzációként publikálta? Bizonyította, hogy a lágylézer az élő szervezetre „biostimulációs”, azaz gyógyulást serkentő hatást fejt ki.

Mester Endre (Budapest, Józsefváros, 1903. november 20. – Budapest, 1984. március 30.) magyar orvos, a lézerfénnyel történő gyógyítás úttörője. A lágylézer feltalálója.

Mester Endre
Mester Endre
Wikipédia

A magyar orvos számos, a lézerfényhez kötődő és a lágylézer-terápiában létrejövő serkentő hatást írt le. Kimutatta, hogy a beteg sejtek, szövetek és szervek lágylézer-fénnyel megvilágítva gyorsabban képesek regenerálódni (pl.: a sebgyógyulás felgyorsul). A lézerfénnyel kezelt területen új sejtek, szövetek, sőt, új hajszálerek is képződnek.
Emellett a lézerfény stimulál bizonyos immunfolyamatokat, és számos gyógyulást serkentő hatása van a szervezetre pl. fájdalomcsillapító, gyulladás- és ödéma (duzzanat) csökkentő, stb.

Miért hatékonyabb a lágylézeres fényterápiás eszköz, mint a hagyományos polarizált fényű lámpa? A lézer fényének élettanilag sokkal több jótékony hatása van, mert a fénye nemcsak polarizált (egy síkban rezgő), mint a polarizált fényű lámpáé, hanem ezen felül koherens (szabályos hullámtulajdonságú) és monokromatikus (egyszínű) is.

A koherens lézerfénynél az azonos fázisban rezgő fényhullámok és a kezelendő felületen kialakuló intenzitás-modulációk az emberi és állati szervezetekben sejtszinten fontos élettani folyamatokat tudnak beindítani. A koherencia kizárólag a lézer fényforrásokra jellemző.

Lágylézer készülék
Lágylézer készülék
https://www.medimarket.hu/

Szervezetünkben a lézerfény aktivál bizonyos enzim folyamatokat, amelyek beindítják az ATP termelődést. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energiatermelés következménye a sejtek hatékonyabb (anyagcsere) működése és a gyorsabb regenerálódás, ezáltal a betegségek gyógyulási ideje lerövidül.

A lágylézer kezelés nem csak a betegségek tüneteit enyhíti, hanem összetett biológiai-kémiai folyamatok eredményeként sok esetben az okokat is megszünteti.

Forrás: https://allatlaser.hu/

http://novavet.eu/

Wikipédia

Borítókép: http://veddvelem.hu/

Legnépszerűbb cikkek