Mesterleveleket adtak át a soproni kamarában

A pandémiás helyzet közepette az elmúlt 4 hónapban Sopronban a Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 12 új kozmetikus mester képzése zajlott már a megújult mesterkövetelmények alapján. A járványügyi előírások szigorú betartásával a résztvevők sikeres mestervizsgát tettek a közelmúltban, oklevelüket pedig a mai napon vehették át a Kamara elnökétől.

A mesterképzés és a mestervizsgáztatás a felnőttképzés kiemelkedően fontos területe, hiszen a résztvevőket szakmai fejlődésük révén segít versenyképességük növelésében. A képzés célja az, hogy a jelölteket a mesteri cím viselésével együtt járó magas szakmai követelményekre felkészítse, a vállalkozás indításához és működtetéséhez szükséges alapvető pénzügyi-, számviteli-, gazdasági tudással ellássa, továbbá hogy az alkalmazottak foglalkoztatásához és a tanulók gyakorlati képzéséhez nélkülözhetetlen ismeretekkel felvértezze.

- A mester, mint fogalom a történelmi idők óta a minőséget, egy adott szakma legmagasabb szintű rangját jelenti. A mestervizsgáztatásnak hazánkban is évszázados hagyományai vannak, azonban a magasabb szakmai felkészültséget garantáló mester címet már nem a tradíciók, hanem a modern kor követelményei teszik fontossá. - mondta el lapunknak Horváth Vilmos a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A szakmai utánpótlás nevelése szempontjából is nagy jelentőséggel bír a Mester címet viselő szakember, hiszen korszerű szakmai tudással, pedagógiai ismeretek birtokában magasabb színvonalon tudja átadni ismereteit a duális képzésben résztvevő szakmunkás tanulóknak.

A mesteresküt Pfeiffer Marianna olvasta fel, elmondása szerint a mestercím megszerzésével egy régi álma valósult meg.

-Egy igazán szép karácsonyi ajándékot kaptunk ma a kamarától! - mondta

Jövőre 4 szakmával tervezzük folytatni a mesterképzést, még vannak szabad helyek, villanyszerelő, festő, bútorasztalos és fodrász érdeklődőket várunk. -tette hozzá Kováts Árpád titkár.

Legnépszerűbb cikkek