| 2023. december. 2. | 1 perc olvasás

Mézes Advent a Sopronbánfalvi Kolostorban

Márton Krisztina mézeskalács alkotásaiból nyílt kiállítás és vásár a Sopronbánfalvi Kolostorban! A tárlathoz kapcsolódva december 10-ig kézműves foglalkozásokkal, kórusmuzsikával és betlehemi játékkal is készülnek a szervezők.

Egyedi, horgolt díszeket és mézeskalácsokat is készít Márton Krisztina, aki az ünnepek közeledtével kifejezetten a karácsony témakörében alkot. Munkáinak egyedisége és szépsége abban rejlik, hogy régi motívumokat hímez tárgyakra, főként lakástextilekre.

A kiállításon különböző stílusokat és mézeskalács-dekorációkat is megtekinthetnek a látogatók. A tárlat kialakítása során a kifinomultságra és az eleganciára is nagy hangsúlyt fektettem

– hangsúlyozta Márton Krisztina.

fotó: Hidegh András

A tárlatot Igrecz Katalin rajztanár, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke és Tama István, a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem vezetője nyitotta meg. 

fotó: Hidegh András
A méz egy rendkívül egészséges és sokoldalúan felhasználható édesítőszer. Ezért döntöttünk úgy, hogy adventi programsorozatunk tematikája idén a méz köré épül. December 10-ig Márton Krisztina látványos karácsonyi mézeskalács alkotásaival, kézműves foglalkozásokkal, kórusmuzsikával és betlehemi játékkal hangolódunk az ünnepekre a soproniakkal, a bánfalvi lakosokkal és az ide érkező turistákkal közösen

– tette hozzá Tama István.

fotó: Hidegh András

Az eseményen Mágel Ágost önkormányzati képviselő is részt vett. 

A kiállítás az alábbi időpontokban látogatható: 

December 1.: 17-19 óra
December 2.: 10-19 óra
December 3.: 10-19 óra
December 6.: 10-19 óra
December 9.: 10-19 óra
December 10.: 10-19 óra

fotó: Hidegh András

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek