| 2019. május. 13. | 2 perc olvasás

Mi lett Sopron kedvenc street foodja?

A világ minden tájáról hoztak fogásokat a Food Truck Show Hungary-hoz csatlakozó autók a hétvégén az Erzsébet kertben. A street food ételeket és különleges italokat kínáló járművekből álló konvoj először látogatott Sopronban.

A vendégek hosszasan elemezték az étlapokat – a legtöbben arra törekedtek, hogy minél több fogást megkóstoljanak. - Megkóstoltuk már a nemburgert, a grillezett malachúsos szendvicset és most a gofrit tűztük ki célul – mesélte Palkovics Renáta, aki hozzáfűzte: minden nagyon ízlett nekik. - Jól sikerült a rendezvény, az Erzsébet kert, mint helyszín nagyon passzol hozzá – kezdte így Karl Harrer. - Már megkóstoltam egy grill-bagelt, de hörpintettem kézműves sört és kávét is – fűzte hozzá.  


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény keretében 13, különböző finomságokat, ételeket és italokat egyaránt felvonultató kocsi érkezett Sopronba. Legalább 5 ország ízvilágát hozták el a szervezők az Erzsébet kertbe. Ezzel az a céljuk, hogy a különböző városok lakói minél több különlegességbe belekóstolhassanak. - Ez gasztronómiai rendezvény, egy konvoj, amivel évek óta járjuk az országot – tudtuk meg Vad-Horváth Zoltántól, a Magyar Street Food Egyesület elnökétől. - Büfékocsikat utaztatunk és az azokból árult ínyencségeket kínáljuk a lehető legjobb helyeken. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Sopronba is ellátogathattunk idén – fejtette ki a szervező.  


fotó: Griechisch Tamás

Voltak olyan autók, ahol folyamatosan tömött sorok álltak. Ilyen volt a Hakapeszi Kajakocsi is. - Többféle burritót kínáltunk, tépett húsost, csirkést és mexikóit, meg vegát is. És fantasztikus retró hot-dogot is felszolgáltunk – a közkedvelt fogásokat részletezte Pődör Róbert, a Hakapeszi Kajakocsi tulajdonosa. A népszerűség tétje nagy volt: a szervezők minden vidéki helyszínen keresik az adott város kedvenc street food-ját.


fotó: Griechisch Tamás

- Amit rendre eljátszunk a vidéki helyszíneken, hogy megversenyeztetjük a közönséget, hogy melyik az a street food, ami igazán a kedvence – emelte ki Vad-Horváth Zoltán. - Természetesen Sopron kedvenc ilyen típusú fogását is kerestük. Több olyan árus is van, ahol nagy érdeklődésről tanúskodtak a tömött sorok – mondta.  

Sopron kedvenc streed foodjai végül a Hakapeszi Kajakocsi kínálatából kerültek ki. A Food Truck Show Hungary a Gasztro Sopron Társulás meghívására először látogatott el városunkba, és rengeteg embert csalogatott ki az Erzsébet kertbe.  


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek