| 2023. január. 25. | 1 perc olvasás

Migránsokat fogtak el a rendőrök Sopronban és Kópházán

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 24-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 139 határsértőt tartóztattak fel és 273 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Kópháza közigazgatási területén 2023 január 24-én 9 óra 55 perckor, az osztrák-magyar közös szolgálatot ellátó járőrök ellenőrzés alá vontak egy moldáviai férfit, aki egy lengyel honosságú gépkocsit vezetett. A járműben 11 magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak.

Sopron közigazgatási területén 2023. január 24-én 19 órakor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy osztrák állampolgárságú férfit, aki egy osztrák honosságú gépkocsit vezetett. Az ellenőrzés során megállapították, a gépkocsiban hét magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép; illusztráció;

Legnépszerűbb cikkek