| 2020. szeptember. 14. | 1 perc olvasás

Minden eszköz és feltétel adott a koronavírus elleni védekezéshez a soproni Idősek Otthonában

Minden eszköz és feltétel adott ahhoz, hogy az intézmény falain kívül tartsák a koronavírus fertőzést a Soproni Szociális Intézmény Idősek Otthonában. Erről győződött meg dr. Farkas Ciprián polgármester, miután Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel közösen egyeztetett az intézmény vezetőjével.

- A második hullám kellős közepén járunk, ezt igazolják az országos adatok, és a vírus Sopronban is jelen van. Ebben a helyzetben nekünk az a feladatunk, hogy az emberek egészségét megőrizzük, miközben a város életét sem állítjuk meg - összegezte a találkozó végén dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

- A Soproni Szociális Intézmény Idősek Otthonánál tájékozódtam az aktuális helyzetről. Most az épület előtt találkoztunk, hiszen nem léphetünk be az intézménybe, mivel látogatási és intézmény elhagyási tilalmat vezettek be. Péli Nikoletta igazgató beszámolójából meggyőződtem arról, hogy mindenki a legjobb tudása szerint végzi a munkáját, s ehhez minden feltétel adott. A Soproni Szociális Intézmény biztosítja azokat az eszközöket is, amelyeknek köszönhetően a lakók digitális úton tudnak kommunikálni szeretteikkel. Megnyugtató a helyzet és azon munkálkodunk, hogy a koronavírus ne tudja „betenni a lábát” az idősek otthonába - emelte ki a polgármester.

- A szakemberek azt mondják, hogy most a fiatalok körében terjed elsősorban a vírus, de ők könnyebben túl vannak a betegségen, az idősek azonban fokozottan veszélyeztetettek, így mindenki felelőssége az, hogy a szépkorúak ne fertőződjenek meg- tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

Legnépszerűbb cikkek