| 2021. január. 10. | 1 perc olvasás

Minden tételre érkezett licit a jótékonysági aukción

Sikeresen zárult a jótékonysági aukció, mind a négy papírrégiségre érkezett licit. A bevétel 100 százalékával a Soproni Madármentők Alapítványát támogatják.

Mind a négy papírrégiségre érkezett licit a Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium, valamint Elek Szilveszter által szervezett online jótékonysági aukción, amelyet a Soproni Madármentők Alapítvány javára hívtak életre. Az árverés vasárnap este ért véget - addigra összesen 11 licit érkezett a régiségekre, 30 400 forint értékben. A legnépszerűbb tétel Mészáros Sándor: Az örökszép Róma című könyve volt, amelyre 6 ajánlatot adtak - az 1929-ben, Sopronban nyomtatott ritkaságba a szerző a következő dedikációt írta: „Ezt az utolsó példányt feleségemnek ajánlom. S.”

Az aukció bevételének 100 %-a a Soproni Madármentők Alapítványához kerül. A szervezők azért hívták létre ezt az árverést, mert szeretnék, hogy az I. Soproni Helytörténeti és Jótékonysági Aukción megmaradt tételek is jó célt szolgáljanak. Kiemelték azt is: a közeljövőben újabb olyan jótékonysági aukciókat szerveznek majd, amelyek során nemes célokat, aktív egyesületeket támogatva licitálhatnak Sopronhoz és környékéhez köthető ritkaságokra az érdeklődők.

Legnépszerűbb cikkek