| 1 perc olvasás

Mindent a börtönről – Állami gondoskodásra szoruló fiatalok látogattak a sopronkőhidai intézetbe

Nem csak iskolai csoportok számára lehet érdekes a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön falai mögé tekinteni. Január 23-án egy gyermekvédelmi szakember kíséretében állami gondoskodásra, felügyeletre szoruló fiatalok jártak az intézetben.

A rendkívül tanulságos, majdnem kétórás program során a látogatók bepillanthattak a büntetés-végrehajtás mindennapjaiba, az intézet történetébe, működésébe, megtekinthették a körletépületet, zárkákat, kérdéseket tehettek fel a fogvatartottak intézeten belüli életével kapcsolatosan. Rácsodálkozhattak az elkülönítő és fegyelmi részleg zárkáira, tájékoztatást kaptak a bentlakók tanulási, szakképzési lehetőségeiről, megismerhették a fogvatartottak foglalkoztatási lehetőségeit, és azt is, hogyan segíti a büntetés-végrehajtás az elítéltek társadalomba történő visszailleszkedését.

 A bűnmegelőzési célú látogatások egyik nem titkolt célja, hogy a fiatalok képet kaphassanak arról, milyen következménye lehet cselekedetüknek, ha megszegik a szabályokat, a társadalom normáit.

Legnépszerűbb cikkek