| 2021. február. 18. | 2 perc olvasás

Mini bölcsőde épül Fertőszéplakon

Letették az alapkövét a Fertőszéplakon épülő mini bölcsődének. A nyolc férőhelyes intézmény 95 millió forintnyi hazai forrásból épül meg. A létesítmény 2022 nyarára készül el.

A mini bölcsőde építése a település központjában, a többi intézmény (iskola, óvoda) közvetlen közelében valósul meg. A helyszín megválasztásakor az önkormányzat tudatosan törekedett arra, hogy a szülők minél könnyebben megközelíthessék a gyermekek napközbeni elhelyezését biztosító intézményeket, valamint a többgyermekes családoknak is kedvezzenek, hogy a testvéreket a település központi magjában, szinte egy helyen tudják elhelyezni.

Megyénkben mintegy ezer férőhelyes bölcsődeépítési projekt valósul meg, ehhez csatlakozik most Fertőszéplak is. A fiatalok közül sokan telepednek le a településen, ahol óvoda és általános iskola is működik. A családalapítás előtt állók hamarosan már a helyi bölcsődébe is beírathatják gyermekeiket.   

látványterv
látványterv

„Nagyon sok fiatal családdal büszkélkedhetünk, hiszen folyamatosan építünk különféle lakóparkokat, így az élet hozta létre azt az igényt, hogy bölcsődénk is legyen; a magyar kormány támogatásának köszönhetően pedig el is kezdődhetett a beruházás” – mondta Kóbor Attila a település polgármestere.  


fotó: Griechisch Tamás

„Büszke vagyok a magyar kormánynak a családpolitikájára, amely rengeteg támogatást nyújt a fiatal családok részére, ez a gyermekvállalási szándékot is növeli. Számos családi adókedvezmény, kedvezményes hitel és vissza nem térítendő támogatás segíti őket. A kormány a fertőszéplaki bölcsőde létesítésére 95 millió forintot biztosít, ami egy igazi 21. századi intézmény lesz” - emelte ki Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője.


fotó: Griechisch Tamás

„Az a célunk, hogy a legkisebb településektől a legnagyobb városokig mindenhol elérhető legyen a bölcsődei szolgáltatás, hogy az ott élők helyben tudják azt igénybe venni; ez népesség- és családpolitikailag is fontos törekvés, és a helyi identitástudatot is erősíti. A két nagyvároson kívül a megyében mintegy 1000 bölcsődei férőhelyet hoztunk vagy hozunk létre a program részeként ”- részletezte Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

A beszédek után Kóbor Attila, Németh Zoltán, és Barcza Attila, valamint gyermeküket váró kismamák egy időkapszulát helyeztek el a leendő bölcsőde területén. Az intézmény 2022 nyarára épül meg.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek