| 2021. augusztus. 19. | 1 perc olvasás

Minibölcsődét adtak át Peresztegen

Nyolc férőhelyes minibölcsőde épült Peresztegen. A száz négyzetméter alapterületű intézményt szeptemberben vehetik birtokba a legkisebbek. A beruházás 65 millió forint kormányzati támogatásból valósult meg.

Ünnepélyes keretek között adták át az új minibölcsődét Peresztegen. Az épület a helyi önkormányzattal és óvodával közös telken helyezkedik el. A megnyitón Sellei Tamás polgármester kiemelte: a megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának és a családoknak a támogatásához.  - Építeni valamit mindig jó dolog. A minibölcsőde egy szolgáltatás is, amely a településen élő családok mindennapjait könnyíti meg. Az intézmény 65 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően épülhetett meg – mondta el a polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

Az elkészült épületben 8 gyermek elhelyezésére szolgáló csoportszobát és kiegészítő helyiségeket alakítottak ki. Sopron és térsége országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: Magyarország kiemelt figyelmet fordít a magyar családok támogatására. Barcza Attila hozzátette: Peresztegen számos, a családok életminőségét javító fejlesztés valósult meg az elmúlt években. - Pereszteg komoly lépéseket tett a vidékfejlesztés területén. Mondhatjuk, hogy a településnek saját autópálya-lehajtója van, számos út, járda és intézmény újult meg az elmúlt évek közös munkája során. 2010 előtt erre nem volt példa, én ezt a közös munkát szeretném folytatni a jövőben is – emelte ki az országgyűlés képviselő. 


fotó: Griechisch Tamás

Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a Magyar Kormány a kistelepülések infrastruktúrájának fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít. A megnyitót követően Ferling György plébános megáldotta az épületet. A délután folyamán ugrálóvárral, palacsintasátorral, és zenés-táncos programokkal is várták a résztvevőket.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek