Miniszteri elismerés a nagycenki Széchenyi István Általános Iskolának

  2020. október 22. - www.sopronmedia.hu

Nívós kitüntetésben részesült a Nagycenki Széchenyi István Általános Iskola. A köznevelési intézmény az elmúlt 25 évben nyújtott pedagógiai-szakmai teljesítményének és a település életében betöltött kulturális szerepének miniszteri szintű elismerését adta át Barcza Attila országgyűlési képviselő nevében Marek János tankerületi igazgató.

Az Emberi Erőforrások Minisztere kitüntetéssel ismerte el a Nagycenki Széchenyi István Általános Iskola munkáját. -  Egy több mint 200 éves múltra visszatekintő iskolát köszönthettünk ma. Az elmúlt 25 év szakmai tevékenységéért kaptak egy olyan díjat, ami azt gondolom, hogy nem mindennapi. Úgy gondolom, itt a pedagógusok olyan színvonalú munkát végeznek, ami okán mindenképpen méltóak erre a díjra -  Emelte ki az átadáson Marek János tankerületi igazgató. 

Fotó: Fodor Regina

Az oklevél átvételekor Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő iskola igazgatója, Hüse Gabriella bemutatta az iskola értékteremtő munkáját biztosító feltételeket és az intézmény szakmai erősségeit: Nekünk, itt dolgozóknak nem elsősorban munkahely, hanem a hivatásunk kiteljesítésének színtere. Munkánk, szakmánk, hobbink is az oktatás és gyereknevelés. Mi nem csupán tanítók vagyunk, hanem pedagógusok – a szó legszorosabb értelmében. Minden nap belehalunk a kudarcainkba, és egekig szárnyalunk kis és nagy sikereinktől.
Az igazgató hangsúlyozta, hogy a pedagógusok, diákok és szülők közös munkájának eredménye ez az elismerés. 

Fotó: Fodor Regina

Nagycenken már a középkorban is működött iskola, de a XVII. századból írásos emlék is bizonyítja az intézmény létét. Széchenyi István nevét 1985 óta viseli a ma is ismert köznevelési intézmény. Napjainkban a követelményeknek megfelelő, szaktantermekkel és könyvtárral ellátott, központi fűtéses, sportudvarral, tornateremmel és vizes blokkos öltözőkkel rendelkező épületben tanulhatnak a diákok.

Kép forrása: cenksuli.honlapepito.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...