| 2020. január. 27. | 1 perc olvasás

Minősítő gyakorlatot tartottak Hegykőn

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok évente minősítő vizsgagyakorlatot szerveznek az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek szaktevékenységet végző tagjai részére szakmai felkészültségük ellenőrzése céljából. Az ÖTE-k szakmai irányítása és felügyelete a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységre, az ehhez szükséges eszközök, személyi feltételek biztosítottságára terjed ki.

Január 25-én szombaton Hegykőn a régi iskolaépületben került sor a Sopron Hivatásos Tűzoltóság működési területén önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületek éves minősítő gyakorlatára, ahol a két egyesületből negyvenkét tag vett részt.

A hegykői önkéntesek délelőtt, a nagycenki önkéntesek pedig délután mutathatták meg szakmai felkészültségüket. A gyakorlaton az egyesületeknek az önálló beavatkozásra való alkalmasságukat kellett bizonyítani. A szaktevékenységet folytató és tűzoltás vezetésére jogosult tagok tűzoltási és műszaki mentési készségének felmérésére, és a rádióforgalmazás alkalmazásának kontrolljára került sor. Az egyesületek műszaki mentési (favágási gyakorlat), tűzoltási és életmentési feladatokat hajtottak végre. A szimulált helyszínen füsttel teli zárt térben, helyiségekben kellett a feladatokat megoldaniuk.

A gyakorlatot a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó parancsnoka tartotta, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ellenőrizte.

A két egyesület felkészültségét és tűzoltói elhivatottságát bizonyítja, hogy tavaly 65 esetben avatkoztak be különböző tűzeseteknél és műszaki mentéseknél sikeresen, önállóan. Az egyesületek szaktevékenysége nagy segítséget jelent a hivatásos tűzoltók munkájához, hiszen 7 településen, közel nyolcezer lakos biztonságára ügyelnek, és ezzel javítják a megye tűzbiztonságát.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek