| 2019. május. 6. | 2 perc olvasás

Mintegy 120 rókát állítottak ki a Soproni Egyetemen

Mintegy 120 plüssállatot készítettek idén a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának óvodapedagógus hallgatói. A kezdeményezés már húsz éves hagyományra tekint vissza az intézményben. Az idei tematika a róka volt.

Szemüveges, sarki, hátizsákos, de mindenképpen ravasz – az óvodások alig tudták kiválasztani kedvencüket a Benedek Elek Pedagógiai Kar idei időszakos kiállításának plüssállataiból. A felhozatal óriási volt: az óvodapedagógus hallgatók idén körülbelül 120 plüssállatot készítettek. - Ezt a feladatot ebben a félévben kaptuk Dr. Hartl Éva tanárnőtől – vezette fel gondolatait Vellák Alexandra hallgató. - Úgy gondolom, hogy ez szép kihívás volt mindenki számára, amely során gyönyörű alkotások születtek – mondta még.  

 - A hallgatók zöme még nem is fogott komolyabb célból tűt és cérnát a kezébe, amikor megkapta ezt a feladatot – világított rá Pásztor Enikő tanársegéd a kiállítás megnyitóján. - Azonban, mire befejezik az alkotásukat, elképesztő fejlődésen mennek keresztül, sőt, elkezdenek ragaszkodni az új kedvenceikhez – fűzte hozzá.

Több jel is mutatta, hogy a leendő óvodapedagógusok komolyan vették a kihívást: voltak, akik összefogva hallgatótársaikkal egész násznépet alkottak. - Ünnepélyesebb rókát szerettem volna készíteni, ezért az enyém csokornyakkendőt, inget és fekete nadrágot visel – írta le alkotását Gulyás Erika. - Így a művem leginkább egy esküvői rókára hasonlít. Hogy teljes legyen az összkép, a hallgatótársam készített hozzá egy menyasszonyt, de van násznép is – fejtette ki.  

Az egyetemi hallgatók a plüssök elkészítésével húsz éves hagyományt ápolnak. A leendő óvodapedagógusoknak minden évben más állatot kell elkészíteniük. - A „Játékpedagógia feltételei” című tantárgy keretében készítünk minden évben, a tavaszi szemeszter keretében tartós játékszereket a diákokkal – tudtuk meg Dr. Hartl Évától, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának egyetemi docensétől. - Úgy gondolom, hogy egy óvodapedagógusnak kreatívnak és ügyesnek kell lennie, így ha úgy hozza az élet, akár saját maga is tud játékszereket készíteni a rábízott apróságoknak – emelte ki.

Az alkotásokat május 9-e csütörtökig lehet megtekinteni 9-12 óráig a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának épületében.

Legnépszerűbb cikkek