| 2020. június. 12. | 1 perc olvasás

Mintegy 93 ezer egynyári virágot ültettek el Sopron közterületein!

Szemet gyönyörködtető virágok díszítik Sopron köztereit – több mint 100 egynyári virágfajtát ültettek el idén nyáron városunkban. A Sopron Holding Zrt. munkatársai május elején kezdték meg a virágosítást és néhány hete fejezték be.

- Összesen 93 ezer darab egynyári virágot ültettünk el, mintegy 3200 négyzetméternyi földi ágyásba, ezen kívül a belvárosban található virágedényekbe ültettünk nagy számban – mondta el Sallai Krisztián, a Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziójának vezetője. - Emellett 15 darab virágpiramist is kihelyeztünk, valamint a kandelábereken lévő tartókra helyeztünk ki tűzpiros futómuskátlikat cserépbe. Összesen mintegy 100 különböző egynyári virágfajtát ültettünk ki, ezek között újdonságnak számít a margaréta, idén 3 színváltozatban használtuk próbaképpen. Emellett jelentős mennyiségű begóniát, álló- és futómuskátlit, valamint dáliát is ültettünk, utóbbit több színváltozatban – fűzte hozzá.

Idén a tavalyinál is több virágfajtát ültettek el – így minden eddiginél színesebben pompázik Sopron. A virágágyások egész évben kiemelt figyelmet igényelnek - állandó gyomlálással és öntözéssel gondozzák az érintett területeket.

A közterületeken a fűnyírás és a sövények gondozása nyáron folyamatos munkát biztosít a Sopron Holding szakembereinek.  

Legnépszerűbb cikkek