| 2022. július. 6. | 1 perc olvasás

Modern Városok Kupát rendeztek a Lőver Uszodában

Július 6-9. között a soproni Lőver Uszoda ad otthont a Modern Városok Kupája úszóverseny következő fordulójának. A megmérettetés célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson korosztályos és felnőtt versenyzők számára nemzetközi ellenfelekkel, előfutam – döntős rendszerben. Nem utolsó sorban pedig ez az utolsó alkalom, amikor azok a versenyzők, akiknek még nincs szintidejük az augusztusi római Európa-bajnokságra, ezen a viadalon még szintet úszhatnak. Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány ezután fog keretet hirdetni.

A FINA vizes vb egyik helyszínéül a soproni Lőver Uszoda szolgált, a héten pedig ismét rangos sporteseményt rendeznek a létesítményben. Dr. Szájer Péter, a Magyar Úszó Szövetség sportszakmai csoportjának tagja a helyszínen elmondta, színvonalas megmérettetés zajlott ma a Lőver Uszodában. „A Modern Városok Kupája nemzetközi megmérettetés, horvátok szlovákok és osztrákok is a rajtkőre állhattak. A verseny célja elsősorban a válogatott érdekeit szolgálja, hogy a sportolók a négy hét múlva kezdődő római Európa-bajnokság előtt még egyszer versenyezhessenek. Nem utolsó sorban szeretnénk Sopront az úszás vérkeringésébe még jobban bekapcsolni" – tette hozzá dr. Szájer Péter.

A soproniakat elsősorban az idősebb korosztály képviselte. Kérdésünkre a Széchy Tamás Sportiskola Sopron szakosztályvezetője, Kókai Zsolt hangsúlyozta; nem tét nélkül ugrottak vízbe a sportolók. „FINA kvalifikációs verseny a mai, így van miért küzdeniük a résztvevőknek. Előfutam – döntős lebonyolításban zajlik a kupa, ez azt jelenti, hogy délelőtt szinte mindenki úszik, délután pedig a versenyszámonként legjobbak csapnak össze egymással" – mondta el a szakosztályvezető.

Több kiemelkedő sportesemény házigazdája volt a soproni Lőver Uszoda, a létesítmény megálmodásakor ez a cél lebegett a város szeme előtt - emelte ki Csiszár Szabolcs alpolgármester.

„A jövőben is szeretnénk számos rangos hazai és nemzetközi sporteseményt rendezni. Vízilabda magyar kupa megmérettetéseknek lehettünk házigazdái, majd a FINA vizes vb alatt is nemzetközi sportolók lepték el az uszodát. Rendkívül örömteli, hogy Sopron felkerült a vizes sportok térképére

– tette hozzá Csiszár Szabolcs.

A régióból sok tehetség érkezett, és számos korábbi válogatott versenyző ugrik a héten vízbe. Az esemény azért is fontos, mert akiknek még nincs szintidejük az augusztusi római Európa-bajnokságra, ezen a viadalon még szintet úszhatnak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek