| 2018. március. 21. | 1 perc olvasás

Modern Városok Program - Sopronban jelentős gazdasági és turisztikai fejlesztések valósulnak meg

3500 milliárd forint értékben huszonhárom megyei jogú városban összesen 250 projekt valósul meg 2022-ig – emelte ki Kósa Lajos, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Sopronban a városházán szerdán. Ennek jegyében Sopronban jelentős gazdasági és turisztikai fejlesztések történnek, így létrehoznak egy Ipari Parkot egy Innovációs és Technológiai Centrummal, megújul a történelmi belváros, a Fertő Part, a Lőverek, valamint megépül az M85-ös gyorsforgalmi út is.

23 megyei jogú városban és környezetükben 6,5 millió embert érint a Modern Városok Program – emelte ki tájékoztatójában Kósa Lajos. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: 3500 milliárd forintból 2600 milliárd forint a hazai forrás. Sopronban a fejlesztésekre összességében 325 milliárd forint jut.

Kósa Lajos kiemelte: Sopron végképp és visszafordíthatatlanul ki fog törni az elszigetelt város szerepből. Mindez nagyon jelentős gazdasági lökést, forgalomélénkülést, idegenforgalmi látogatottságot jelenthet a városnak.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte: a fejlesztési program keretén belül a város keleti részén egy ipari parkot is kialakítanak harminc hektáros területen, amely mellé egy innovációs és technológiai centrumot is építenek. A Lőverek program keretében a strandmedence fejlesztése elkezdődött, az uszoda építésére a közbeszerzés elindult. A Lőverekben kialakítanak egy nemzeti konferenciaközpontot is.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila fejlesztési tanácsnok a tájékoztatón a Fertő tavi rekreációs park kialakítását kiemelt turisztikai fejlesztésnek nevezte. Emellett szólt a belváros történelmi felújításáról. A sajtótájékoztatón bejelentették: a magánkézben lévő homlokzatok is megújulnak a tervek szerint, a szakmai egyeztetések a közeljövőben kezdődnek.


fotó: Griechisch Tamás


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek