| 2017. december. 15. | 1 perc olvasás

Most már Sopron következik!

Átadták az M85-ös gyorsforgalmi út Csornát elkerülő szakaszának második ütemét pénteken. A 4,6 kilométer hosszú, kétszer két sávos út 13,8 milliárd forint költségvetési forrásból valósult meg. Az út építése folytatódik, az M85-ös Farádtól Sopronig tartó szakaszára a vállalkozói szerződéseket már aláírták, a kivitelezés jövőre kezdődik. Az útátadó ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök is.

A szerződésben rögzített határidő előtt négy hónappal fejeződött be a munka a Csornát elkerülő út építésének második szakaszánál, amelynek alapkövét tavaly májusban tették le. Az elkerülő úton 4,5 kilométer hosszan kétszer két sávot építettek, 1,6 kilométer hosszan kétszer egy sávot, amellyel biztosított lett az összeköttetés a 85-ös úttal. Két körforgalmat, három felüljárót, egy aluljárót és 1,2 kilométer hosszú kerékpárutat építettek. Utóbbit Jobaháza és Farád között. Ezzel az egyik legkomplexebb megoldásokat tartalmazó fejlesztés valósult meg.
 

A fejlesztések nem állnak meg a megyében,  jövőre kezdődik el az M85 folytatásának építése, valamint az M15-ös út kétszer kétsávosra bővítése, a fertődi Esterházy-kastélyt elkerülő út építése, márciusban pedig átadják a 813-as út záró szakaszát - mondta a térség országgyűlési képvieselője. Gyopáros Alpár jelképesen átnyujtotta a Farádtól Sopronig tartó gyorsforgalmi szakasz nyomvonaltervét Barcza Attila Sopron város tanácsnokának. 

Barcza Attila a sopronmedia.hu kérdésére elmondta, most már minden akadály elhárult a gyorsforgalmi út megépítése előtt. Az M85-ös Farádtól Sopronig tartó szakaszára a vállalkozói szerződéseket már aláírták, a kivitelezés jövőre kezdődik. Ezzel városunk nem csak az országos, de az európai autópálya hálózat részese is lesz, zárta szavait Barcza Attila. Az M85-ös gyorsforgalmi út legújabb szakaszát péntek délután óta használhatják az autósok.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: m 85 Csorna

Legnépszerűbb cikkek