| 2018. augusztus. 21. | 2 perc olvasás

Motokrossz: Szvoboda meghódította Ausztriát is

Nem lassít hazánk legjobb motokrosszversenyzője. Szvoboda Bence (26) a német és a cseh bajnokság mellett már Ausztriában is szerzett egy győzelmet idén.

A Passauhoz közeli Riedben rendezték meg az osztrák motokrosszbajnokság hetedik fordulóját Szvoboda Bence vendégszereplésével. A HTS Team kiválósága újra bizonyította, hogy a közép-európai régióban most ő a leggyorsabb ebben a szakágban: a német és a cseh bajnokságban való tündöklése után a sógoroknál is behúzott egy győzelmet. A siker azért is édes lehet számára, mert gyerekkori nemezisét, a helyiek kedvencét, Pascal Raucheneckert sikerült felülmúlnia.

Pascallal egész gyerekkoromban fej-fej mellett harcoltunk az osztrák bajnoki címekért. Azóta a karrierünkben eltávolodtunk kicsit egymástól, de most újra összecsaptunk az ő hazai pályáján. Az első futamban én voltam a jobb, a másodikban ő, de a napi összetettet én nyertem. Óriási volt a hőség, és Pascal, valamint Lukas Neurauter is nagyon megnehezítették a dolgom, szusszanásnyi időt sem hagytak nekem, ezért is nagy öröm számomra ez a siker. Jól esett, hogy sok magyar szurkolt nekem a helyszínen.” - értékelt a kilencszeres magyar bajnok.

Szvoboda a sérüléséből fakadó két hónapos kihagyás, illetve a cseh és a német bajnokság versenyütközései miatt idén nem érdekelt az osztrák bajnoki sorozatban, szabad hétvégéi függvényében vállalja csupán a szerepléseket. A szezonból hátralévő bő egy hónap sűrű lesz a magyar klasszis számára, hiszen minden hétvégén vár rá verseny Európa-szerte, és a tervek szerint a magyar bajnokságban is megmutatja még magát idén. Legközelebb most hétvégén a szlovákiai Mnisekben áll rajthoz.

Riedben amúgy nem csak Szvoboda képviselte a magyar lobogót, számos versenytársa megmérettetett. Szőke Márk az ötödik helyen végzett Bence kategóriájában, az MX2-esek között Jakob Kristóf a 11., Kiss Márk a 18. helyen zárt, a legkisebbek mezőnyében pedig Pergel Bence a 2., Zanócz Noel a 4. pozícióban fejezte be a küzdelmeket.

Osztrák motokrosszbajnokság 7. forduló, Ried:

Open kategória

1. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team), 47 pont (1. és 2.)

2. Pascal Rauchenecker (osztrák, Husqvarna), 45 pont (3-1)

3. Lukas Neurauter (osztrák, KTM), 42 pont (2-3)

4. Michael Kratzer (osztrák, Kawasaki), 34 pont (4-5)

5. Szőke Márk (magyar, KTM), 32 pont (7-4)

 

További magyar eredmények:

Pergel Bence, 2. hely 85 köbcenti

Zanócz Noel, 4. hely 85 köbcenti

Jakob Kristóf, 11. hely MX2

Kiss Márk, 18. hely MX2

Legnépszerűbb cikkek