| 2020. április. 9. | 2 perc olvasás

Motoros balesetet szenvedett egy sopronhorpácsi férfi

Az elmúlt 24 órában több motoros baleset is történt Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Sopronhorpácson, az Alkotmány utcában, 2020. április 8-án 21 óra körül. Egy 39 éves helybéli férfi közlekedett segédmotoros kerékpárral a Fő utca felől, a Rákóczi utca irányába. Haladása során – eddig tisztázatlan okból – az út menti szegélyre hajtott, amin a jármű kereke megcsúszott és felborult. A kétkerekű vezetője az úttestre zuhant és megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Sopronhorpács
Sopronhorpács

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 15-ös számú főút 4+561. kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében, 2020. április 4-én 17 óra 52 perckor. Egy 31 éves mosonmagyaróvári férfi közlekedett a főúton motorkerékpárral Rajka irányába. Haladása során egy balra ívelő kanyarból kihajtva, az úttestet a menetiránya szerinti jobb oldalon elhagyva, egy ingatlan kerítésnek csapódott. A motoros a baleset következtében megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

Legnépszerűbb cikkek