| 1 perc olvasás

Motoros istentisztelet Ágfalván

Különleges eseményre hívták az érdeklődőket vasárnap. Varga Tamás esperes szolgálatával első alkalommal tartottak motoros istentiszteletet Ágfalván, az evangélikus templomban. A jótékonysági kezdeményezés, amellyel az egyházat támogatják, Várallyay Gábor ötlete alapján valósult meg. Az alkalomra számos motorosok érkezett.

Jézus a maga idejében egy nyitott személyiség volt, valami nagyon újat hozott az emberiség életébe. Nekünk is nyitnunk kell az újra, nem ragaszkodhatunk mindig a tradicionális dolgokhoz. Ebben a motoros világban - úgy érzem - hatalmas erő van

– mondta Heinrichs Eszter, a gyülekezet lelkésze.

A legkisebbeket is felkérték, hogy lábbal hajtható kismotorral érkezzenek, hiszen őket is szerették volna bevonni a rendezvénybe.

Varga Tamás, a Rábaszentandrási Evangélikus Egyházközség lelkésze, a Soproni Egyházmegye esperese elmondta:

Rábaszentandráson idén már 5. alkalommal rendeztek motoros istentiszteletet. Az egész onnan indult, hogy megkértek szenteljem meg a motorokat, de én erre nemet mondtam, viszont felajánlottam, hogy a motorosoknak mondok áldást. Ezt elfogadták, így évről évre megrendeztük az eseményt, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvendett. Később Várallyay Gábor kért meg arra, hogy itt Ágfalván is tartsunk ilyet istentiszteletet.

Az istentisztelet után közös beszélgetés és finom ételek, a többi közt gulyás is várta az érdeklődőket.

 

 

Fotók: Takács-Dömötör Ágnes

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek