| 2020. július. 25. | 1 perc olvasás

Biztonságosan közlekedni motoron – vezetéstechnikai képzést tartottak Sopronban

A nyári időszakban sokkal több motoros közlekedik az utakon, számukra kiemelten fontos a biztonságos közlekedés elsajátítása, járművük adottságainak és képességeinek megismerése, amelyek által csökkenthető a balesetek száma.

A motorkerékpárok - legyenek azok kis- vagy nagyrobogók -  jellegük miatt nem rendelkeznek olyan külső karosszériával, mint az autók, amelyek jelentősen megvédenék az utast. Emiatt és a motor két kerekéből adódó instabilitás miatt a motorkerékpár fokozottabban rejt magában balesetveszélyt. Például karosszéria híján ezt a járművet nemigazán lehet olyan autóknál jellemző biztonsági eszközökkel felszerelni, amelyek védelmet nyújtanának. A biztonságos közlekedés egyik eszköze az, ha a motoros ismeri saját járművét, annak menetdinamikáját, hiszen minden motor más tulajdonságokkal rendelkezik. Minél jobban ismeri a motoros járművét, annál biztonságosabban közlekedik – mondta Tabi Sándor vezetéstechnikai instruktor.


fotó: Griechisch Tamás

A vezetéstechnikai képzések során, amely robogósoknak épp úgy hasznos, mint nagymotorral érkezőknek, elsősorban a városi közlekedésben mutatják be, hogy hogyan lehet biztonságosan kis- és nagyívben, lassabb és gyorsabb tempóban kanyarodni, elindulni, vagy éppen megállni. A lényeg, hogy a motorral úgy lehessen mozogni, hogy a lendület megmaradása közben az egyensúly megmaradjon – mondta a szakember.


fotó: Griechisch Tamás

A képzések során a vezetéstechnikai elemek elsajátítása mellett az újraélesztést is gyakorolják a résztvevők. A nyár folyamán még tartanak képzéseket, alap-, közép- és emeltszinten.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: motoros

Legnépszerűbb cikkek