| 2021. augusztus. 31. | 1 perc olvasás

Mozdonyfüstös családi nap a Lőverekben

A vasút lesz a központi témája az idei LőVÉRkeringés családi napnak. A harmadik alkalommal megrendezett program során közlekedésbiztonsági játékokkal, kerti vasúttal, ingyenes kisvasutazással, kézműves játszóházzal, bábszínházzal, és mozdonyfüstös arckormozással is várják az érdeklődőket. A LőVÉRkeringés fő műsorszáma az 1980-ban bemutatott Indul a bakterház című vígjáték lesz.

A Lőverek városrész családi napja először 2019 szeptemberében várta a soproniakat a KRESZ-parkban. Akkor, a kezdetek jegyében, a szervezők a LőVÉRfrissítés címet adták a programnak. Idén a "LőVÉRkeringés a vasúton túl" lett a program címe – nem véletlenül. A családi nap során a szervezők a sínek világába kalauzolják el a résztvevőket. A soproni családi rendezvényen számtalan színes program várja az érdeklődőket. 

Szeptember 5-én 15:00 és 19:00 óra között közlekedésbiztonsági játékokkal, kerti vasúttal, ingyenes kisvasutazással, kézműves játszóházzal, bábszínházzal, és mozdonyfüstös arckormozással is várják az érdeklődőket. A Magyar Vöröskereszt munkatársai három órától este hat óráig várják az önkéntes véradókat. Délután 4 órakor egy hamisítatlan vásári bábjáték kezdődik Robin Hood kalandjai címmel. Öt órától a Brass Brothers rövid fúvószenei koncertét tekinthetik meg az érdeklődők. 

A Lőverek családi napjának vendége lesz Koltai Róbert, aki fél hattól Utazós történetek címmel ad műsort párjával, Gaál Ildikóval. Az este nyolc órakor kezdődő film előtt Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotótárának vezetője tart egy kis retro képmutogatást, mely során a vasúti lámpagyújtás történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők. A LőVÉRkeringás fő műsorszáma az 1980-ban bemutatott Indul a bakterház című vígjáték lesz.   


Fotó: Pro Kultúra Sopron

Borítókép; Sopronmédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek