| 2017. február. 7. | 2 perc olvasás

Mozgalmas hetek a jégpályán

A jeges szezon zárása előtti utolsó „nagy rohamra” készülnek a soproni műjégpályán. Március első hetében még nyitva lesz a nagyközönség számára is a pálya.

– Februárban még javában zajlanak a saját rendezésű tornáink, miként lesz fordulója a városi diákbajnokságnak is – mondta el a Soproni Témának Koós Zoltán, a Soproni Jégsport Egyesület elnöke. – Három utánpótlás jégkorongcsapatunk – a nyolc-, a tíz- és tizenkét évesek vesznek részt rendszeresen a korosztályaiknak rendezett tornákon. Emellett az óvodások és az iskolások is egyre jobban megszeretik a korcsolyázást. A délelőtti óvodai, iskolai időpontok rendkívül népszerűek, és a délutáni tanfolyamokra is nagyon szívesen jelentkeznek a gyerekek, azonban korlátozott számban még van hely a kedvet kapók számára is. A lelkesedés számunkra rendkívül örömteli, hiszen néhány év múlva ők adhatják majd Sopron tehetséges sportolói gárdáját, öregbíthetik a város hírnevét.

A hétvégén, így szombaton is a nagyközönségé a jégpálya. Februárban még biztosan nyitva lesznek.
A hétvégén, így szombaton is a nagyközönségé a jégpálya. Februárban még biztosan nyitva lesznek.
fotó: Németh Péter

Koós Zoltán elmondta még, hogy a műkorcsolyázók is két csoportban, kezdő és haladó szinten dolgoznak. Több mint negyven rendszeresen korcsolyázó tagot számlál a szakosztály. A fejlődés jól látható, márciusban újabb bemutatót tartanak majd. A későbbi tervek között a versenyzés is szerepel.

Az üzemeltetők tervei szerint március első hetében még biztosan nyitva lesz a nagyközönség előtt is a Káposztás utcai stadion mögött felállított jégpálya. Igaz, a berendezés képes lenne akkor is jeget előállítani, ha a kinti hőmérséklet eléri a plusz húsz Celsius-fokot. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az első tavaszi napsugarak megjelenésekor a többség inkább a szabadba vágyik. S mind kevesebben húznak korcsolyát a lábukra.

– Komoly terveink vannak a jövőre nézve, ám ezekről egyelőre még korai lenne beszélni. Az azonban bizonyos, bár ez most még távolinak tűnik, hogy ősszel is megnyitja kapuit a műjégpálya – zárta Koós Zoltán.

Legnépszerűbb cikkek