| 2021. november. 8. | 2 perc olvasás

Mozgalmas hétvégéje volt a Shotokan Tigriseknek

A Shotokan Tigrisek SE szombaton tartotta meg első felkészítő túráját a jövő január végi Extrem Burgenland túrára. A 21 kilométeres távnak több mint 50-en vágtak neki. Vasárnap a Keszthely Kupa 6. országos karate versenyen vett részt az egyesület, ahol 4 arany, 4 ezüst és 6 bronzérmet hozott el a csapat.

Szombaton megtartotta első felkészítő túráját a Shotokan Tigrisek SE a jövő január végi Extrem Burgenland túrára. Kivételesen nem vasárnap volt a program, de az ősszel nagyon sűrű lett a naptár a rengeteg tavaszról áthozott esemény miatt. Így is szép számmal, több mint ötvenen vágtak neki a 21 kilométeres távnak a Hotel Sziesztától. Első kilométerek végig emelkedővel teltek, mert a Muck felé vették az irányt. A bátrabbak felmászhattak a mafira, azaz a régi határőrségi magasfigyelőre. Innen leereszkedtek Harkára, majd a falut megkerülve megmászták a Harkai-csúcsot.

December első vasárnapján már 30 kilométerre növelik a távot. Mindkét túra része a 100 év 100 kilométer programsorozatnak.


fotó: Shotokan Tigrisek

fotó: Shotokan Tigrisek

Vasárnap a Keszthely Kupa 6. országos karate versenyen járt az Egyesület. Szépen szerepelt mindenki. Érezni a csapaton a lezárások miatti hosszú kihagyást, mert volt néhány olyan hiba, aminek nem kellett volna előjönni, de már kezdenek visszarázódni a versenyzéshez. Összességében 4 arany, 4 ezüst és 6 bronzérmet sikerült megszerezni. Ketten a csapatból életük első karate versenyén szerepeltek. Halász Torda kumitében indult, és saját korosztályában 2., míg a felnevezésben 4. lett. Mesterházy Olivér egyéniben 1. helyet szerzett, gyerek kata csapatban pedig a dobogó 3. fokára állhatott csapattársaival. Az edzői szerepet Gáncs Dávid töltötte be, aki egyéniben kata 3. helyet is szerzett. Az Egyesület elnöke Gáncs Krisztián, pedig shiai vezetőként bíráskodta végig a napot.
 
Eredmények:
1. Mesterházy Olivér, Gáncs Nóra, Kocsis Árpád, Halász Kornél
2. Deák Zsolt, Halász Torda, Kocsis Bendegúz, Gyerek 1. csapat (Halász Kornél, Gáncs Nóra, Deák Hanga)
3. Gáncs Nóra, Deák Hanga 2x, Gáncs Dávid, Deák Zsolt, Gyerek 2. csapat (Mesterházy Olivér, Halász Kornél, Deák Zsolt)

 


fotó: Shotokan Tigrisek

November 14-én vasárnap Japánból érkezik Nobuaki Kanazawa 8.danos mester, aki 4 edzést fog tartani. Az idei évi versenyzés csúcsa, pedig november 27-én a SKIH Szövetség országos bajnoksága lesz, amennyiben a vírushelyzet engedi majd a megrendezést.

Borítókép; Shotokan Tigrisek 

Legnépszerűbb cikkek