| 2023. június. 15. | 1 perc olvasás

Mozgalmas tanévet zárt a soproni Szent Orsolya-iskola

Csütörtökön a Szent Mihály-templomban tartotta meg tanévzáró ünnepségét a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde. A hálaadó szentmisét dr. Veres András győri megyéspüspök celebrálta.

Különleges tanévet zárt a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde  Az intézmény az idei tanévben ünnepelte alapításának 275. évfordulóját, korábban pedig befejeződött az iskola épületének felújítása, melynek köszönhetően a pedagógusok méltó környezetben oktathatják a gyermekeket. A tanévzáró szentmisét dr. Veres András győri megyéspüspök celebrálta.  

fotó: Griechisch Tamás
Az iskolában eltöltött évek alatt életre szóló barátságokat kötnek a diákok, ezért az itt eltöltött évek fontos szerepet töltenek be a fiatalok életében. Kiemelt célunk a vallási közösség erősítése, valamint a hitünk értékeinek és igazságainak megismertetése a diákokkal – mondta el dr. Veres András győri megyéspüspök.
fotó: Griechisch Tamás
Mozgalmas tanévet tudhatunk magunk mögött. Az iskola alapításának 275.évfordulója alkalmából számos programot szerveztük az elmúlt tanévben, melyeken a pedagógusok és a diákok is nagy örömmel vettek részt. Az intézmény szervezeti felépítése is megváltozott, hiszen a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde is megkezdte működését. Tanulóink közel 300 hazai és nemzetközi tanulmányi versenyen adtak számot tudásukról

– hangsúlyozta dr. Kovács András, az intézmény igazgatója. 

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett.

„A hagyományokhoz híven idén is püspöki szentmise keretében búcsúztatták el a tanévet a Szent Orsolya-iskola tanárai és diákjai. Minden soproni diáknak boldog, önfeledt és balesetmentes vakációt kívánok” – mondta el a SopronMédia kérdésére dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek