| 2023. április. 19. | 1 perc olvasás

Mráz Ágoston Sámuel: a magyar kormány nem változtat a békepárti álláspontján

Az orosz-ukrán háború hatásairól, az elhibázott brüsszeli szankciók következményeiről és a magyar kormány támogatottságáról is beszélt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője Sopronban, a Fidesz-KDNP polgári szalonjában.

"Az európai emberek békét akarnak, viszont az Európai Unió tagállamainak vezetői nem ezt szorgalmazzák. A brüsszeli szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen az Európai Uniót komoly gazdasági válság sújtja, Oroszország gazdasága stabil lábakon áll, hiszen az országnak mérhetetlen bevételei vannak a gáz- és a kőolaj eladásokból. Oroszország kidolgozott egy alternatív stratégiát, melynek lényege a Kelet felé történő nyitás. A szankciós politika pozitív hatással van az Amerikai Egyesült Államok gazdaságára, míg az európai vezetők kitartanak az újabb szankciós csomagok bevezetése mellett" - mondta a Nézőpont Intézet vezetője.  

fotó: Szalay Károly 
A szankciós politika nyertese az Amerikai Egyesült Államok, a vesztese pedig Európa

Magyarország kiemelt célja, hogy a gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében olyan szövetségeseket szerezzen, akik számára egyértelmű a magyar álláspont - tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel.   

fotó: Szalay Károly 

A közvélemény-kutatásokból egyértelműen kiderül, hogy a kormánypárti szavazók továbbra is kitartanak, és töretlen bizalommal vannak a magyar kormány iránt. A választók felismerték, hogy a gazdasági nehézségekért nem a kormány, hanem a háború és a brüsszeli szankciós politika a felelős. Azért csökkent drámaian a baloldal támogatottsága, mert a baloldali szavazók jelentős része sem ért egyet a háborúpárti politikával - fűzte hozzá a Nézőpont Intézet vezetője.

fotó: Szalay Károly 
fotó: Szalay Károly 

 

Legnépszerűbb cikkek