| 2020. július. 25. | 1 perc olvasás

Thai box regionális edzés Fertőszentmiklóson

A középnyugat-dunántúli régió legjobb muaythai boxolói edzettek szombaton Fertőszentmiklóson. A vírushelyzet miatt tavasszal elmaradtak a versenyek, így a közös tréning az idegen klubokkal remekül szolgálták a felkészülés ezen szakaszát.

Közel nyolcvan küzdősportoló lepte el a fertőszentmiklósi tornacsarnokot szombat délelőtt. - A koronavírus okozta helyzet miatt elmaradtak a megmérettetések így igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy különböző klubok sportolói is edzhessenek egymással – hangsúlyozta Berkes Ádám, a középnyugat-dunántúli régió vezetője.

„Majdnem két órán keresztül küzdöttek egymás ellen kisebb-nagyobb megszakításokkal a résztvevők remek körülmények között. Fontos, hogy a klubok tagjai ne csak ellenfélként, hanem sporttársként is megismerjék egymást – tette hozzá a tréner.

A sportág egyik legtehetségesebb képviselője Székely Anna, ifjúsági európa-bajnok is részt vett a régiós edzésen. „Családias légkör, és jó társaság fogadott minket, és jót edzhettünk - árulta el a versenyző.
A fiatal sportoló négy éve űzi a thai boxot, novemberben EB- címet ünnepelhetett Minszkben. "Alázatot hozott az életembe a thai box, amely úgy gondolom a sporton kívül is nagyon fontos tulajdonság.
A közeljövőben nagy feladat áll előttem hiszen jövőre már a felnőtt korosztályban indulok, ott is igyekszem hasonló eredményeket hozni az egyesületemnek, és magamnak”.

A házigazda Simon Gym hét egyesület legkiválóbb versenyzőit fogadta. A sportszervezet vezetője Simon László elmondta, évente három-négy alkalommal tartanak hasonló régiós edzéseket. „ Nagy öröm számunkra, hogy mi adhatunk otthont a tréningnek, hiszen EB-győzteseket, világbajnokságon szereplő küzdősportolókat látunk vendégül, akiktől a mi versenyzőink is rengeteget tanulhatnak”.

A versenyek jövője a vírushelyzet miatt továbbra is bizonytalan, így a régiós edzés a legjobbkor jött.
"Minél több versenyhelyzetet szeretnénk biztosítani a tagjainknak, de mivel a megmérettetések elmaradtak, a kiesett terhelést így próbáljuk pótolni - tette hozzá Simon László.

Legnépszerűbb cikkek