| 2021. február. 18. | 1 perc olvasás

Müller Cecília: Már zajlik a járvány harmadik hulláma Magyarországon

A járvány harmadik hulláma már zajlik Magyarországon, hiszen a stagnálás után újra emelkedni kezdett a napi és az aktív fertőzöttek száma is – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs csütörtöki online tájékoztatóján.

Eddig 365 021-en kaptak védőoltást, közülük 141 023-an már a második oltáson is túl vannak. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon a Pfizer és Szputnyik V vakcinákkal, a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca vakcinával. Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok, valamint folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is.

Csütörtökön a késői órákban érkezik egy AstraZeneca-szállítmány. Eredetileg 88 ezer adagot vártak, ezzel szemben azonban kevesebb, 83 500 érkezik, amely 41 750 ember beoltására elegendő. Ezzel a szállítmánnyal oltanak a jövő héten.

A járvány harmadik hulláma már zajlik Magyarországon.

A stagnálás után újra emelkedni kezdett a napi és az aktív fertőzöttek száma is – mondta el Müller Cecília - 2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a beazonosított fertőzöttek száma 394 023-ra nőtt. 

Legnépszerűbb cikkek