| 2019. szeptember. 24. | 2 perc olvasás

Multifunkciós sportpálya az ovisoknak

A harmadik multifunkciós ovis sportpályát adták át. A Hermann Alice, valamint a Trefort Téri Óvoda után most a Bánfalvi intézménybe járó kisgyerekek gazdagodtak egy új műfüves területtel. A létesítménynek köszönhetően mostantól védett helyen gyakorolhatják a labdajátékokat a fiatalok.

2018-ban már két multifunkciós sportpályát adtak át soproni óvodákban. Idén a bánfalvi intézmény is gazdagodhatott egy újabb, biztonságos, műfüves területtel a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében. - Nagyon sokat jelent ez a sportpálya az intézményünknek, nagyon örülünk ennek – emelte ki dr. Horváth Ivánné, a Bánfalvi Óvoda óvodavezetője. - Az óvodai nevelés egyik alappillére a mozgás és ez most biztonságosan, változatosan, több mozgásformában tudjuk megvalósítani itt, az intézményünkben – fűzte hozzá.

A 232 gyermek ellátását biztosító intézmény udvarán ezzel tovább nőttek a sportolási lehetőségek. A rendszeres mozgás pedig több területen is hasznára válik a legfiatalabbaknak. - A legfontosabb egy sportváros számára, hogy mozgásra nevelő tevékenysége már a gyermekekkel elkezdődjön – világított rá dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere. - Ugyanis a következő generációt ők képviselik, ha ők sportos körülmények között nőnek fel az óvodában, akkor számukra evidens lesz a mozgás szeretete. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek és növekedjenek – fejtette ki.

Az országosan működő Ovi-Sport Program keretében a most átadott pálya volt a 397. a sorban. A multifunkciós sportpálya kivitelezését a TAO források mellett az önkormányzat 4 és fél millió forinttal támogatta. - 2011-ben még csak az ovifoci programunk volt kidolgozva, de mi már akkor is multifunkciós pályát álmodtunk meg a gyerekeknek, ami a későbbiekben több sportág műveléséhez lesz elengedhetetlen – tudtuk meg dr. Molnár Andreától, az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány elnökétől. - Ez sikerült és most már az ovifoci mellett kézilabda, tenisz, tollaslabda és röplabda érhető el ezáltal és a sajátos nevelési igényű gyermekekre is külön figyelmet tudunk fordítani. Nagyon büszkék vagyunk a pályára, amely komoly lehetőséget nyújt a fejlesztésre – osztotta meg velünk.  

A sportpályához tartozik egy képzési program is, ahol az óvodapedagógusok a pálya és a hozzá tartozó sporteszközök szakszerű használatát sajátíthatják el. Ezzel maximálisan kihasználva a sportpálya lehetőségeit.

Az Ovi Sport Pálya jogi oltalommal rendelkező magyar innováció, egy kifejezetten óvodások számára kifejlesztett, kisméretű, több sportág művelésére (futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda és egyéb ügyességi játékok) alkalmas műfüves pálya, melynek megépítéséhez egy 7x14 m-es (pályaméret 6x12m), sík területre van szükség. A tartószerkezet 3m magasságú acél- és hajlított csőszerkezet. A pályát 75 cm magas műanyag palánk veszi körbe 2 db ajtóval ellátva, a játéktér felett pedig a hálótartó fémszerkezeten UV stabil labdafogó háló kerül rögzítésre. A pálya tartozékai: 2 db 150 cm*100 cm futball kapu, 2 db gyermek kosárlabdapalánk, 1 db állítható magasságú pályafelező háló teniszhez.

Legnépszerűbb cikkek