| 2023. június. 20. | 1 perc olvasás

Múzeumok éjszakája a Csipkeházban is

Az idén a trend áll a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat középpontjában. A Hegykői Csipkeház is csatlakozott a programhoz, már csak azért is, mert csipke volt, van és lesz. A höveji pláne trendi...

Június 24-én, szombaton országszerte késő éjszaka is nyitva lesznek a Múzeumok Éjszakájához csatlakozó gyűjtemények.  A Csipkeház is fényben úszva várja majd a késői érdeklődőket. Több okból is érdemes felkeresni a hegykői kiállítást. Egyrészt mert eddig csak kevesek töltötték az éjszakát a lassan kétszáz éves épületben, amióta nem lakóházként, hanem gyűjteményként működik, most pedig itt a lehetőség. A szervezők biztosak benne, hangulatos lesz! 

Másrészt a Múzeumok Éjszakájának idei fő témája a trend, s mi lehetne trendibb a csipkénél...? A közelmúltban hungarikummá váló höveji csipkénél pedig kevés értékállóbb divatkiegészítő vagy díszítőelem van. A Hegykői Csipkeházban közel háromszáz höveji csipkét őriznek és mutatnak be, amelyek kivétel nélkül Szigethy Istvánné munkái. 

Június 24-én tehát este hét órakor újra kinyit, és éjjel 11-ig várja a vendégeket a Hegykői Csipkeház. Ezen az estén belépőjegy nélkül látogatható a csipkegyűjtemény, érdemes lesz kisétálni az illatozó gyógy- és fűszernövénykertbe, és a pajta is nyitva lesz. 

Legnépszerűbb cikkek