| 2018. június. 25. | 1 perc olvasás

Múzeumok éjszakája a fertődi kastélyban

A fertődi Esterházy-kastély rengeteg látogatót vonzott június 23-án is, amikor csatlakozva az országos Múzeumok Éjszakája rendezvény sorozathoz tartalmas és színes programokkal várták az érdeklődőket.

Az este nyitányaként zenei aláfestés kíséretében kitárultak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és barokk köszöntő kíséretében tárult fel a látogatók előtt Eszterháza pompája, majd a kastély díszudvarán adott koncertet a Churchlands Wind Orchestra ausztrál diákkórus, akiknek előadásában modern dallamokat csendültek fel klasszikus formában.

A kastélymúzeum kiállítóterének megtekintése mellett egyaránt várták a kicsiket és nagyokat a Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon, ahol játékos programokkal és arcfestéssel kedveskedtek a résztvevőknek.

Igazán különlegességnek számított az a lehetőség, hogy az  Esterházy-kastélyban megtekinthető volt a Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőr is, amely csak ezen az éjszakán volt megtekinthető. A program során a látogatók bejárhatták a kastély négy dísztermét, bepillantást nyerhetnek Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba. 

A Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várta a vendégeket, ahol ezen az estén - az országban egyedülálló módon - zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozták az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.

A programban még szerepelt  egy lenyűgöző furulya koncert is illetve egy fél órás romantikus vezetett séta is a rózsák és a szerelem témakörében. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek