| 2019. június. 13. | 1 perc olvasás

Múzeumok éjszakája Eszterházán

Térzene, díszkivilágított rózsakerti séta és koncert, Haydn-kották, kiállítások – Esterházy Fényes Miklós és Haydn eszterházai világa – különleges élményt kínál a Múzeumok Éjszakáján június 22-én, szombaton a fertődi Esterházy-kastély, ahova mindig élmény betérni – mondta Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az idei Múzeumok Éjszakáját a digitalizáció, az interaktivitás és az utazás témák köré szervezték.

19.00 órakor térzene lesz a díszudvaron. A barokk-rokokó kastély pompás dísztereiben barokk kosztümös tárlatvezetők mutatják be a kizárólag erre az alkalomra kiállított műtárgyakat, így személyükben „megjelenik” a kastély építtetője, Esterházy „Fényes” Mikós, Joseph Haydn utazásait idézi fel és a szerencsések a korabeli legelőkelőbb látogatót, Mária Teréziát is láthatják.

A kuriózumnak számító Haydn-kottákat nemcsak a zenekedvelőknek ajánlják ezen a napon, miközben a kiállítás legrejtélyesebb darabjaként Esterházy „Fényes” Miklós közel 300 éves utazóládájának története is csak ez alkalommal elevenedik meg.

A lakk-táblák titkaiba ezúttal is betekinthetnek az érdeklődők.

Az ezüst kollódiumos eljárással készült fotók ez alkalomra nyíló kiállítása különleges képi élményt ígér erre az éjszakára.

Lesz fotófal, azonnal elvihető ajándék-fotóval.

A közkedvelt rózsakert csodaszép díszkivilágítással, térzenével, vezetett sétákkal mutatja meg éjszakai arcát.

A vendégeket a félóránként induló kisvonat utaztatja a kastélyparkban és kertben.

A múzeumok éjszakája 19.00-23.30-ig tart, a belépőjegy 1000 forint.

Legnépszerűbb cikkek