| 2019. június. 23. | 1 perc olvasás

Múzeumok éjszakája: pompa Eszterházán és Nagycenken

A fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchenyi-kastély kapui is kitárultak az érdeklődők előtt a Múzeumok Éjszakáján szombaton. Így az érdeklődők romantikus sétát lejthettek a pompás épületek falai között, illetve a hozzájuk tartozó különleges parkokban - eközben pedig sok izgalmas érdekességet tudhattak meg a környékünket meghatározó családokról és az egyedülálló épületekről, amikben éltek.

Múzeumok éjszakája a barokk-rokokó pompázatos eszterházai helyszínén

Varázslatos barokk környezetben térzene, koncert, csak erre az alkalomra kiállított Haydn-kották és műtárgyak, rózsakerti séta  – Esterházy Fényes Miklós és Haydn eszterházai világa - különleges élményt kínált a Múzeumok Éjszakáján a fertődi Esterházy-kastély, ahova mindig élmény betérni. A barokk-rokokó kastély pompás dísztereiben barokk ruhás tárlatvezetők mutatták be a káprázatos kastélytereket, amelyek az esős idő ellenére is késő estig sokakat vonzottak a kastélyba. 

Széchényi-örökség, Nagycenk

A nagycenki Széchényi-örökség helyszíneinek programkínálatában művészettörténeti előadás, éremkiállítás, hagyományőrző lovasbemutató, a kastélyparkban sétakocsikázás, pónilovaglás egyaránt szerepelt. A Széchényi-örökséghelyszíneken óránként indulnak tematikus tárlatvezetések. A Széchenyi-kastélyban  Szilánkok címmel Nagy Máté éremművész kiállítása nyílt meg, amely augusztus végéig látogatható.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek