| 2022. június. 25. | 1 perc olvasás

Múzeumok éjszakája Sopronban

Június 25-én este országszerte kinyitották kapuikat a múzeumok. A Soproni Múzeum öt különböző helyen várta az érdeklődőket. A Károly-kilátó, a Kőhalmy Vadászati Múzeum, valamint az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont meghosszabbított nyitva tartással várta a természetkedvelőket.

A Macskakő Gyermekmúzeumban a múzeumok éjszakája alkalmából új kiállítás nyílt „Átváltozás. Mivé lettél régi ruhám?” névvel,  melyen  Molnár Alexandra „FOTINI”  újrahasznosított ruháit tekinthették meg az érdeklődők.  Ezt követően a művész és a Macskakő Gyermekmúzeum csapata gombékszerkészítő workshopra invitált minden jelenlévőt.

fotó: Griechisch Tamás

A Lenck-villa idén is változatos előadásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel és koncerttel is készült a múzeumok éjszakájára. 

fotó: Griechisch Tamás

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont a megszokott módon számtalan programmal készült a látogatóknak. -  A résztvevők megismerkedhettek az éjszakai erdő hangjaival, de a Budapesti Távcső Centrum a csillagok világába is elkalauzolja az érdeklődőket. A legkisebbek számára ezúttal is  gyereksarokkal kedveskedünk – mondta el Sárközy Áron, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. ökoturisztikai asszisztense. 

fotó: Griechisch Tamás

A múzeumok éjszakája alkalmából a Soproni Kisvonat különjáratot indított, mely a Károly-magaslati parkoló és az Erdő Háza között közlekedett az este folyamán.

fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek