| 2017. április. 4. | 2 perc olvasás

My Fair Lady: fergeteges premier

Zúgó vastapsot, lelkes bravó felkiáltásokat, hangos ovációt és hosszas ünneplést kapott a közönségtől a My Fair Lady című musical stábja a szombat esti premieren a Soproni Petőfi Színházban. A nézők nem akarták leengedni a színpadról a népes alkotócsapatot. Fergeteges hangulatú, emlékezetes előadás született telt ház előtt.

Az évad utolsó nagyszínházi bemutatóját élénk érdeklődés övezi Sopronban. A közönség nagyon várta már a My Fair Lady premierjét. A népszerű darab még soha nem szerepelt a teátrum műsorán. Vonzó szereposztásban, Radó Denise értő rendezése mellett, zenekaros, énekkaros kísérettel, látványos táncos jelenetekkel tarkítva indult el az előadás hódító útjára és megmutatta, megalapozta, a következő, Zenés évad irányát, hangulatát.

A közönség hosszas ünneplése után Pataki András igazgató köszöntötte a stábot és örült annak, újabb sikeres produkcióval örvendeztethették meg az igényes soproni nézőket. Vastapssal jutalmazták Radó Denise rendezőt. Ő elismeréssel szólt a soproni stábról, annak erejéről, sokoldalúságáról, művészi elhivatottságáról és kiemelte: büszke lehet a város a társulatára, színházára.


fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

Az előadás szünetében nyílt meg Ar(T)s Poetica címmel Herczeg Anikó kiállítása. A tárlatot Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Kör titkára ajánlotta a látogatók figyelmébe. Beszélt arról, hogy az alkotónak nem ez az első bemutatkozása a színházban, hiszen az elmúlt évadban a Macskajáték című előadáshoz kapcsolódóan már láthatták munkáit. Most kimondottan ehhez a produkcióhoz alkalmazkodva 18 képet hozott el Herczeg Anikó, s ebből 13-at először tekinthetnek meg az érdeklődők.

Megnyitójában többek között rámutatott, hogy a művészet, az inspiráció, tudást ad, bölcsebbé tesz, üzenet a világról, miért is születtünk erre a Földre. Az alkotói küldetés felelősséggel ösztönzi lelkünket, hogy a jó utat válasszuk. Ezt birtokolja Heczeg Anikó is, ez munkáinak a titka.

A kiállítás május 20-ig látható.


fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek