| 2019. október. 13. | 2 perc olvasás

Nagy arányú győzelmet aratott a Sopron Basket

Minden játékos sok lehetőséget kapott a szombati meccsen, ahol a Sopron Basket 82-46-os győzelmet aratott az ELTE-BEAC Újbuda csapta felett.


Az első találatot a vendégek szerezték, de két támadással később már a hazaiaknál volt az előny Crvendakic triplájával. A 6. percben már 12-7-re vezettek a soproniak. Dubei Debóra első érintésből triplát dobott, így 15-7-es állás alakult ki a 7. percben. Ügyes megmozdulásokkal jött közelebb a BEAC, de Weninger Virág szállított még egy triplát a negyed hajrájában. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, és alig több, mint 3 perc alatt 12 pontot tettek hozzá az addigi 19-hez. Juhász Angéla betörését követően négy perc után a fővárosiaknak is volt már kosaruk a második negyedben. Gáspár Dávid, vezetőedző ekkor is sűrűn forgatta csapatát, sok lehetőséget adva mindenkinek. Gyors kontrákat vezettek a hazaiak, melyekhez kellett a jó védekezés, és az ebből megszerzett labdák. A szünet előtt egy támadás erejéig zóna ellen is próbálhatta a játékait a Sopron. Szép labdajáratás után Jeca fejezte be kosárral az akciót, aki nem sokkal később kiszolgálásban jeleskedett. Átadásából Határ Bernadett növelte 21 pontosra a különbséget. A szünet előtt a BEAC-ban játszó Fogg büntetője jelentette az utolsó pontos megmozdulást. 44-24-es állás mellett mehettek az öltözőkbe a csapatok. A félidőben a Sopron Basket kadett játékosa, Egresits Réka mutatta be az új dobójátékőt, mellyel éves bérletet nyerhetnek a szerencsés és jól célzó soproni szurkolók.
 


A fordulást követően Varga Kamillával a fedélzeten futottak ki a hazaiak. Túlkombinálta a kidolgozott helyzeteit a Sopron, így két és fél percig nem tapsolhatott hazai kosárnak a közönség. Tina lőtte 50 pont fölé csapatot egy palánk alatti befordulással, a 25. percben 51-28-ra vezettek a hazaiak. Briann varázslatos mozdulattal kiosztotta a 7. gólpasszát is, majd a 26. percben Gáspár Dávid kért időt, és pályára küldte Varga Sárát is. Jól gazdálkodott a lehetőségeivel a BEAC, de kellett ehhez a Sopron szellősebbé vált védekezése is. A Sopron Basket vezetőedzője magához is intette tanítványait. Villant a rutin a negyed végén! Fegyverneky eresztett el egy triplát a sarokból. Ekkor 60-40 volt az állás. A 30 pontos különbséget Briann térátölelő átadásából alakította ki Jelena Brooks. A 34. perc elején Briann száguldott végig egy elcsent labdával, Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője pedig máris jelezte időkérését. A Sopron eldöntötte a meccs kiemenetelét 72-40-es állásnál. A 38. percben Czukor Dalma is feliratkozott a pontszerzők közé. A végén már mindkét oldalon csökkent védekezésben a koncentráció, így több könnyed kosarat is láthattak a szurkolók.
A jövő héten két keményebb ütközet következik. Előbb szerdán a franciaországi Montpellierben, majd vasárnap délután Győrben játszik a Sopron.
 

Legnépszerűbb cikkek