| 2018. február. 6. | 1 perc olvasás

Nagy havazásra és ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok

Szerda hajnalban délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, amelyből nyugaton jelentős havazásra, másutt esőre, ónos esőre kell számítani.

Szerdán hajnalban délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely elsősorban a Dunántúlt fogja érinteni. Az Alpokalján intenzív havazás valószínű, amelynek során akár 10-15 centiméter nedves hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan  nagy  mennyiségű hó miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére.

A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggel, tehát a csapadékhullás kezdetén a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző. Az OMSZ, a Dunántúl középső és keleti részére, valamint Nógrád és Pest megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható ónos esőre tekintettel.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják IDE KATTINTVA

Címkék: időjárás

Legnépszerűbb cikkek