| 2017. december. 18. | 1 perc olvasás

Nagy sikert aratott a Dirty Dance Egyesület Diótörő előadása

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Dirty Dance Sopron Egyesület 10. Karácsonyi gálája Sopronban a GYIK Rendezvényházban. Az egyesület két hónapot készült és az alapos előkészületeknek köszönhetően közel 140 kosztüm, és 60 kellék kapott szerepet a gálán.

Horváth Zoltán a Dirty Dance Sopron Egyesület vezetője, a darab rendezője elmondta, hogy egy igazán nagyszabású dolgot szerettek volna létrehozni, így nem véletlen, hogy az egyik legcsodásabb karácsonyi mesét a Diótörőt állították színpadra.  Hozzátette, hogy igyekeztek igazán egyedivé varázsolni a klasszikus darabot, hiszen a zene választásokban és táncokban is a mai modern zenei és mozgásvilágot is beépítették a darabba. 

Horváth Zoltán elmondta, hogy csodás volt a munka az egész folyamat során, amely bár rengeteg plusz energiával járt de megérte, hiszen mindannyiuk számára megható volt az a pillanat amikor az előadás végén felállva tapsolt a közönség, és örömtől könnyes szempárok néztek vissza rájuk. 

A jövőbe tekintve a rendezőtől megtudtuk, hogy nagyon bíznak abban, hogy még lesz lehetőségünk előadni ezt a darabot, hiszen bátran állítják, hogy egy igazi színházi művet alkottak.

A produkcióban a többszörös Európa és Világbajnoki egyesületi tagok mellett az egyesület minden növedéke szerepet kapott, valamint más egyesületek is becsatlakoztak. A Babák szerepében a SopRock Junior párosa vállalt szerepet, Debrecenből pedig a többszörös Nívódíjas koreográfus és táncos Simonyi Kitty mint SugarPlam királynő jelent meg a színpadon. Drosselmayer szerepét Demeter Norbert író vállalta valamint a Deszka társulat egyik jeles tagja Kocsis Veronika "Klára" szerepében bűvölte el a közönséget.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek