Nagy sikert aratott a Soproni Kórusünnep

Tizennégy kórus mutatta meg magát a soproni kórusünnepen vasárnap. A város és környéke kórusainak sorrendben negyedik nyári fesztiválját rendezték meg idén. Ezúttal két helyszín, a soproni evangélikus templom és a Deák téri Lenck-villa kertje adott otthont a fellépéseknek és a kísérő programoknak.

Nagyon népszerű volt az idei soproni kórusünnep, amely egyházzenei program mellett szabadtéri zenei élményt is szolgáltatott. A műsor első felében a Kórus Spontánusz lépett az evangélikus templomban a közönség elé. Másodszor vendégeskedett Sopronban a Hofbauer Szt. Kelemen templom kórusa Felsőpulyáról, és az első kórusünnep után ismét hallható volt a fesztiválon a HJAMI női kara. A programot a Goldmark Énekegyüttes minikoncertje zárta.

fotó: Griechisch Tamás
Az elmúlt két esztendőben a járvány miatt sajnos nem volt lehetőségünk megrendezni ezt az eseményt ilyen formában. Nagyon jó, hogy újra együtt lehetünk, együtt énekelhetünk, most igazán megünnepelhetjük azt, hogy van ismét lehetőség próbálni, és a közönséghez szólni a zene által

– mondta el Bognár László szervező.

A szabadtéri kóruspikniken délután a Sonitus Scarbantiae Nőikar, a Kapuvári Haydn Vegyeskar, a Csornai Bárdos Kórus, a Kalimba Gospel Gyermekkórus, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, a Fertőszentmiklósért Egyesület Férfi Dalköre, a Bánfalvi Kórus, a Gioia della Musica női énekegyüttes és a Fidelissima Vegyeskar is fellépett. A kicsiket a kert árnyas fái alatt zenés játszóház várta a „Julcsi Meséi” csapatával, a felnőttek pedig a fellépő kórusok hanghordozói és zenei kiadványok, ajándéktárgyak között böngészhettek.

fotó: Griechisch Tamás

A soproni kórusünnep zárásaként az öttagú Jazzation énekegyüttes lépett fel. Koncertjükön - jazz-sztenderdek és vokális világzenei feldolgozások mellett - a legkiválóbb hazai komponisták kifejezetten a Jazzation számára készített darabjai is megszólaltak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek