| 2023. március. 15. | 1 perc olvasás

Nagy területen lángol a nádas Sopron és Fertőrákos térségében

A lángok kedden éjszaka az osztrák oldalon, a fertőmeggyesi hulladéklerakó mellett csaptak fel, onnan terjedtek át a Fertő tó magyar oldalára. A tűzoltók szerda délután megfékezték a lángokat.

A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók. Az egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal több oldalról avatkoznak be, valamint a még nem lángoló területet locsolják át. A tűzoltók munkáját az erős szél is nehezíti.

Rövid időn belül ez már a második tűzeset a Fertő tó környékén - írja a magyarok.orf.at - Március elején Sásony/Winden am See környékén égett nagy területen a nádas. Akkor a katonaság és a belügyminisztérium helikopterei is részt vettek az oltásban - tették hozzá. 
 

 

Frissítés: A tűzoltók eloltották a lángokat Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen, mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő-tó partján. A soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos, valamint a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz megfékezésén. Az egységek lánggal égést már nem tapasztalnak, az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: tűzeset

Legnépszerűbb cikkek