Nagy utat járt be az öreg tölgy - soproni fotós munkája is szerepel a rangos online kiállításon

A magyar kormány 2019-ben hirdette meg a Magyarország 365 fotópályázatot. A pályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be. A legjobbnak ítélt alkotásokat egy online kiállításon mutatják be, köztük a díjazott képekkel. E tárlaton szerepel Nagy Bertold soproni fotós munkája is, ami Az öreg tölgy halála címet viseli.

A kormány internetes kiállításon mutatja be a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.Dömötör Csaba felidézte: a pályázat 2019-ben indult azzal a céllal, hogy bemutassa Magyarország értékeit. Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be, a szakmai- és közönségdíjakat decemberben adták át.
Az online kiállítás a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon elérhető, itt a díjnyertes alkotások is megtalálhatóak. Egyes pályaművek közterületi felületeken is megjelennek.

A képek azt bizonyítják, hogy Magyarország tele van gyönyörű helyekkel, időtálló épületekkel és életerős közösségekkel. Az alkotások egyúttal kiváló ihletet adhatnak nyári kirándulásokhoz és hazai nyaralásokhoz - fogalmazott a politikus.

Nagy Bertold soproni fotográfus képe természet és táj kategóriában szerepel a tárlaton. A fotós 2018-ban az Év Természetfotója címet nyerte el Délutáni pihenő című képével, ami egy baglyot ábrázol.

A fotós elmondta, hogy a képet a harkai platónál készítette és már több versenyen is indult vele szép sikerekkel: 2019-ben már megnyerte az év természetfotósa pályázat növények kategóriáját, és idén egy rangos olasz pályázaton is a diadalmaskodott.

Nagy Bertold, Az öreg tölgy halála

Pillanatkép az online tárlatból:

Legnépszerűbb cikkek