Nagycenk ÖTE közgyűlése

Március 9.-én tartotta meg Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete éves közgyűlését.

A rendezvényen jelen volt Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Molnár Sándor tűzoltó ezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője, Vécs Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Csorba János Nagycenk és Tóth József Fertőboz polgármestere.

A közgyűlésen elsőként Ragats Péter az egyesület parancsnoka számolt be a 2018-as évről. A beszámolójában elmondta, hogy az egyesület önálló beavatkozóként 3182 készenléti órát teljesített. A múlt évben 55 alkalommal került sor az egyesület riasztására, 17 tűzeset oltásában vettek részt, 38 műszaki mentésre vonultak. A káresetek felszámolásánál kiemelte a júniusi eseményeket, amikor a községben, egy viharban több mit 130 épületben keletkezett kár a többtucatnyi fakidőlés és ágleszakadás mellett. Az egyesület tagjai eredményesen szerepeltek az országos CTIF versenyen. Szó esett a pályázatok alakulásáról és az egyesület saját beszerzéseiről, melyeknek köszönhetően tovább javult az egyesület gépjármű, technikai eszköz és védőfelszerelés ellátottsága.

A szakmai beszámolót Horváth Rezső tolmácsolásában az ellenőrző bizottság beszámolója követte, kiértékelve az elmúlt gazdasági évet. Sor került a 2019-es munkaterv elfogadására, amelyben a megkezdett önállóan beavatkozói tevékenység folytatása, az épülő szertár befejezése, a tűzoltó múzeum kialakítása, a tagok képzettségi szintjének és a technikai eszköz ellátottság további fejlesztését határozták meg.

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok elismerően beszélt az egyesület munkájáról, az önállóan beavatkozó egyesület stratégiai fontosságáról, a CTIF tűzoltó versenyen való részvételről, a LŐVÉR járási mentőcsapatban vállalt tevékenységről. A hivatásos egységek és az ÖTE közötti együttműködést, a gyakorlatok végrehajtását és a pályázatokon való eredményes szereplést emelte ki és gratulált a településen végzett civil tevékenységükhöz is. 

A polgármester beszélt a szertárépítés fázisairól, kiemelte a tagság által végzett munkák fontosságát. A község részéről a további erkölcsi megbecsüléséről és támogatásáról biztosította az egyesületet, s természetesen a további jó együttműködésben bízva kívánt további sok sikert és erőt a feladatok ellátásához.

Legnépszerűbb cikkek