Nagyon együtt volt a Jereván!

A népzene és a néptánc legkiválóbbjai léptek fel az Együtt a Jereván! elnevezésű népzene- és néptánctalálkozón szeptember első hétvégéjén. A járványhelyzet miatt elmaradt nyárbúcsúztató gyermeknapra pedig a legkisebbeket, a családokat is várták. A vidám közösségi rendezvény Csepregi Éva koncertjével zárult.

Vidám napra ébredt ma a Jereván településrész, a Brass Brothers muzsikája adta meg az alaphangulatot, majd egész nap muzsika töltötte be a Kodály teret. Játékváros, gyermekműsor és arcfestés is várta a résztvevőket. Rendőr-, tűzoltó- és mentőautó autó is várta délelőtt a gyerekeket. T. Horváth József gyermekműsorát a soproni Kedmenec Duó követte, magyar táncdalokkal.


Fotó: Rombai Péter

Fotó: Rombai Péter

Délután felcsendült a népzene, a színpadot néptáncosok lepték el. A közelmúltban érdemkereszttel kitüntetett Greznár Zoltán szanyi cigányprímás és híres zenekara a Rábaköz zenés üdvözletével hatalmas sikert aratott, majd magyar népdalcsokrot játszott. Ezt követően további  előadók váltották egymást - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye legkiválóbb néptáncosai, együttesei, például a Pendelyes Táncegyüttes, a Sopron Táncegyüttes, Gencsapátiból a Kópic Együttes, az Örökség Régió Táncegyüttes, valamint a Soproni Országos Szóló Néptáncverseny dijazottjai. A vérpezsdítő muzsikát végig a Fajkusz Banda és a Figurás Banda húzta. A Kuttyomfity Társulat, az Ataru Taiko ütőegyüttes Kőszegről, majd a BKS Zenekar szórakoztatta a közönséget.


Fotó: Rombai Péter

Fotó: Rombai Péter

Csepregi Éva vérbeli dívaként ragadta magával a közönségét, azt követően, hogy Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke, illetve Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. „Együtt a Jereván! Ez a nap az együttlétről szólt, arról, hogy csak együtt sikerülhet eredményt elérni, hogy mindaz, ami az itt élőket szolgálja, az összefogás eredménye, az együttgondolkodás közös sikere. Az együttműködés hoz sikert és teremti meg a további fejlődés feltételeit a jövőben is” – mondta Tóth Éva. Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője megköszönte a részönkormányzat elkötelezett munkáját, hogy egy dinamikusan fejlődő, összetartó településrésszé tették a Jerevánt. Jó megtapasztalni, hogy a sikeres járványkezelést követően élénk közösségi élet zajlik a lakótelepen, ahol együtt ünnepelnek kicsik és nagyok.  


Fotó: Rombai Péter

Fotó: Rombai Péter

Fotó: Rombai Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek