| 2016. április. 22. | 1 perc olvasás

"Nagyon örülök, hogy a leghűségesebb városba látogathatok"

Udvariassági, bemutatkozó látogatást tett Sopronban Iain Lindsay, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete, akit Dr. Fodor Tamás polgármester fogadott a városházán.

A polgármesteri irodában folytatott megbeszélésen Dr. Fodor Tamás ismertette a város történelmi szempontból kiemelkedő eseményeit. Szóba került a szabad királyi város cím elnyerése, az 1921-es népszavazás és az 1989. évi Páneurópai Piknik is, külön rámutatva arra, hogy utóbbi esztendő a csodák évének bizonyult, és hogy Európa újraegyesítése itt kezdődött.

Iain Lindsay - aki egyébként kiválóan beszél magyar nyelven - megköszönte a szívélyes fogadtatást. Kiemelte: a magyar-brit kétoldali kapcsolatok tradicionálisan erősek, és erre az együttműködésre lehet építeni Sopront illetően is. A nagykövet elmondta: fontos célja, hogy minőségi, tartalmas kapcsolatot alakítson ki a magyar városok önkormányzataival. Mindezek mellett elismerően szólt a magyarok vendégszeretetéről, az utánozhatatlan magyar gasztronómiáról, továbbá külföldi tapasztalatairól is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek